Tapijt- en meubelreiniging

Tapijt- en meubelreiniging

We hoeven u uiteraard niet te vertellen hoe verstorend ‘die ene vlek’ op de vloerbedekking of het meubelstuk is. Dan is het kantoor tiptop in orde en juist ‘die ene vlek’ doet afbreuk aan de door u gewenste uitstraling.

Voor harde vloerafwerkingen, zoals tegels, linoleum en gietvloeren, worden  periodieke werkzaamheden zoals het machinaal schrobben en bijvoorbeeld het aanbrengen van een beschermlaag (conserveren) al dan niet opgenomen in het werkprogramma.

Voor tapijt en in zekere zin ook voor meubels is deze grondige reiniging meestal niet standaard opgenomen in het werkprogramma. Hierdoor is de juist de slijtage groter; uiteindelijk oogt het geheel minder fraai. Het uitstellen van een grondige reiniging van het tapijt en van de stoffen meubels verhoogt de kans op allergieën van u en uw medewerkers.

Wij bieden als onderdeel van onze dienstverlening hoogwaardige tapijt- en meubelreiniging.

Wij zijn één van de tien in Nederland aangesloten bedrijven bij de SWTM (Stichting Waarborg Tapijt- en Meubelreiniging). Dit betekent dat onze mensen hoge vakopleidingen hebben gevolgd en dat alle expertise van reinigingsstoffen binnen onze organisatie aanwezig is. Op de uitvoering van deze werken zijn garantieafspraken van toepassing.

Meer over tapijtreiniging

Alleen stofzuigen is niet voldoende om de zachte vloerbedekking langdurig schoon te houden. Een grondige tapijtreiniging of zelfs een dieptereiniging is regelmatig nodig. Uiteraard is dit afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak en de soort vloerbedekking.

Deze tapijtreiniging komt niet alleen de hygiëne en de atmosfeer ten goede, maar verlengt ook de levensduur van de vloerbedekking. Naast eenmalige reinigingen kunnen onze specialistische medewerkers desgewenst ook een compleet onderhoudsplan opstellen, waarbij de reinigingsfrequentie per ruimte wordt afgestemd op het daadwerkelijke gebruik.

Onze specialisten hebben ervaring met het toepassen van diverse reinigingsmethodes. Zij adviseren u over de wijze waarop de dagelijkse schoonmaak het beste aansluit op deze specifieke extra werkzaamheden. En, natuurlijk leveren wij elke ruimte weer netjes aan u op.

Verschillende methoden tapijtreiniging

Voor het reinigen van de zachte vloerbedekking zijn verschillende technieken mogelijk. Dit is afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak en het soort vloerbedekking.

DW Facility Services hanteert hier voornamelijk de Truckmount methode, die minder milieubelastend is dan de alternatieven, maar wel gebaseerd is op een grondige dieptereiniging van uw tapijt.

Dieptereiniging sanitair
Het reguliere onderhoud is niet altijd voldoende om de moeilijk bereikbare plaatsen onder randen en richels goed te kunnen schoonmaken. De producten waarmee onze medewerkers mogen werken zijn voornamelijk geschikt voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Organische en anorganische vervuiling (zoals urinezouten, vetafzetting, corrosie- en kalkaanslag) bouwt zich op die plekken op waardoor er een ongewenste voedingsbodem voor bacteriën ontstaat.

Stankoverlast, technische storingen en verstoppingen zijn hiervan het gevolg. Dieptereiniging is noodzakelijk om dit te voorkomen. Ook hier geldt dat onze mensen hoge vakopleidingen hebben gevolgd en dat alle expertise van reinigingsstoffen binnen onze organisatie aanwezig is.

Dieptereiniging verdient zichzelf altijd terug. Sterker nog: de kosten van het dagelijks onderhoud gaan omlaag!

Tijdens deze reiniging wordt niet alleen de gehele sanitaire ruimte schoongemaakt maar ook gedesinfecteerd. Onze medewerkers verzorgen tegelijkertijd ook klein technisch onderhoud.

Ook deze werkzaamheden kunnen wij in overleg met u in een jaarplanning opnemen. De uitvoering hiervan zal altijd vooraf met u worden gecommuniceerd, om de overlast voor u als gebruiker tot een minimum te beperken.

Dieptereiniging keukens
Als we het over voedsel(resten) hebben, dan nemen we geen enkel risico. Dieptereiniging is dan de oplossing. 

We verstaan hieronder een zeer grondige schoonmaakbeurt als aanvulling op de dagelijkse en periodieke reiniging van de keukens. Daar waar de dagelijkse schoonmaak niet aan toekomt of bij kan komen, reinigen onze medewerkers de gehele keuken grondig.

Denkt u hierbij aan o.a.

 • Reiniging en desinfecteren van moeilijk bereikbare plaatsen;
 • Intensieve reiniging en ontkalken van keukenapparatuur;
 • Controle en herstellen van kitranden;
 • Inspectie en ontkalken van de apparatuur;
 • Intensieve reiniging van  vloeren en wanden;

Deze grondige reiniging van professionele keukens is een noodzakelijke aanvulling op het dagelijkse schoonmaakonderhoud dat wordt uitgevoerd volgens het keukenhygiëneplan (HACCP-richtlijn). In overleg kunnen wij de frequentie van uitvoering opnemen in de jaarplanning.

Wij zijn een landelijk opererend schoonmaakbedrijf. We zijn gevestigd in Almere en we hebben een nevenvestiging in Amsterdam. De meeste werkzaamheden verrichten wij voor onze opdrachtgevers in de provincies Noord- en Zuid Holland, Utrecht en Flevoland.

Vloeronderhoud
Als de vloer niet schoon is, dan is dit een grote afknapper. Bovendien wilt u toch ook dat uw vloer(en) zo lang mogelijk meegaan en dat het dagelijkse onderhoud tot een minimum kan worden beperkt.

Voor het behoud van uw harde vloer is periodiek onderhoudsadvies géén overbodige luxe. Wat er in het advies staat is uiteindelijk afhankelijk van het gebruik van de vloer, de bezettingsgraad en de intensiteit. Dit advies stellen wij samen met u op.

Wij voeren het onderhoudsplan voor u uit op vaste tijdstippen die zijn geagendeerd in een overzichtelijke jaarplanning. Onze eigen gespecialiseerde vloerenteams weten door jarenlange praktijkervaring precies wat er nodig is om te reinigen en te onderhouden. Vanzelfsprekend verrichten wij deze werkzaamheden altijd in overleg met u om de eventuele hinder tot een minimum te beperken.

Of het nu gaat om een gieten vloer, een vloer van leisteen, marmer, hout, natuursteen, linoleum, PVC, marmoleum of natuursteen: ieder type vloer vereist zijn eigen specifieke onderhoudsmethodieken.

Wij zorgen voor het advies en de uitvoering van:

 • Conserveren, strippen en sprayen van linoleumvloeren;
 • Reinigen, polijsten of voorzien van een nieuwe toplaag bij PVC vloeren;
 • Reinigen en herstellen van houten vloeren;
 • Kristalliseren, polijsten, impregneren of restaureren van natuurstenen vloeren;
 • Schrobben van stenen vloeren en gietvloeren;
 • Schoonmaken en verkleuring tegengaan bij rubbervloeren;
 • Geven van advies bij vervanging van de vloeren.

Wilt u graag een offerte aanvragen, een afspraak inplannen of meer? Dat kan!Meer info

Onze dienstverlening

Wat kunnen we nog meer voor u betekenen ?

 
217
 
Glasbewassing
Natuurlijk wilt u de waarde van uw vastgoed behouden. U weet als geen ander dat de uitstraling van uw pand de basis is voor uw bedrijfssucces. Professionele glasbewassing betekent daarom een essentiële waardevermeerdering in het schoonmaakprogramma. Lees meer
Aanvullende facilitaire diensten
DW Facility Services gaat verder dan de reguliere schoonmaakbedrijven omdat wij begrijpen dat het voor u handig is om één contactpersoon te hebben. Als regisseur en gesprekspartner in de samenwerking met u als opdrachtgever, organiseren wij simpelweg datgene wat u van ons vraagt. Lees meer
Geïntegreerde facilitaire diensten
DW Facility Services gaat nog een stap verder. Als regisseur en gesprekspartner in de samenwerking met u als opdrachtgever, regelen en organiseren wij ook uw facilitaire processen. Lees meer

Altijd een offerte op maat.

OFFERTE AANVRAGEN

Elke schoonmaakuitdaging is uniek! Juist daarom zijn onze offertes tot in detail uitgewerkt. Maar, voordat het zo ver is, maken wij graag persoonlijk kennis met u om exact te inventariseren wat uw wensen zijn, waar de kansen liggen en hoe wij onze expertise op de best mogelijke manier voor u kunnen inzetten.

  Samen staan we sterk!